Zonnepanelen Schoonmaken

Zonnepanelen schoonmaken

Heeft u zonnepanelen laten plaatsen op het dak van uw woning of bedrijf? Dat scheelt u flink in de kosten voor elektriciteit. Wij raden u wel aan om uw zonnepanelen regelmatig te laten schoonmaken. Bevuiling van de panelen zorgt immers voor derving van lichtopbrengst en reiniging is dus noodzakelijk.

Het reinigen van panelen is een lastige en gevaarlijke klus. Vaak is het schoonmaken ook niet zo eenvoudig, zeker wanneer de zonnepanelen op een hoog en steil dak zijn geplaatst. U wilt natuurlijk het maximale uit uw zonnepanelen halen. Besteed de reiniging daarom uit aan Sam Schoonmaak, schoonmaakprofessional uit Helmond.

Zonnepanelen schoonmaken: laat reiniging uitvoeren door een professional

Grote kans dat de installateur van uw zonnepanelen u bij het aanbrengen ervan heeft verteld dat ze volledig onderhoudsvrij zijn. Wij weten echter wel beter. In de praktijk vormt zich na verloop van tijd een laag stof of zand op veel panelen. Dat zorgt ervoor dat het zonlicht minder goed wordt geabsorbeerd en het vermindert daarmee de energieopbrengst. Door regen alleen spoelt een dergelijke laag er vrijwel nooit helemaal goed vanaf. Het is noodzakelijk om bij de reiniging van uw zonnepanelen druk te gebruiken. Ook komt het regelmatig voor dat vogelpoep zich hecht aan het oppervlak van de panelen en ook dan is schoonmaken essentieel.

Sam Schoonmaak beschikt over al het materieel om uw panelen in korte tijd goed te kunnen reinigen. Met een speciaal systeem genaamd Osmose kunnen wij iedere plek bereiken. Indien noodzakelijk brengen wij ladders of zelfs een hoogwerker mee om uw zonnepanelen te kunnen reinigen. Zo functioneren uw panelen voortdurend optimaal.

Schoonmaken is ons vak

Schoonmaken is ons vak

Afgezien van het schoonmaken van zonnepanelen, kunnen wij u ook voorzien in al uw andere schoonmaakbehoeften. Dat varieert van interieurschoonmaak tot glasbewassing en gevel- en hogedrukreiniging.

Heeft u behoefte aan een professional die de reiniging van uw zonnepanelen voor zijn rekening neemt of die hulp kan bieden bij andere vormen van schoonmaken? Vraag direct een offerte bij ons op.

Heeft u behoefte aan een professionele partij die periodiek uw zonnepanelen kan reinigen? Of heeft u een andere schoonmaakbehoefte? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.